V auguste 2021 sme s Diankou absolvovali jej prvú, ( a dúfame, že nie poslednú ) delfínoterapiu. Zážitok to bol naozaj úžasný, neuveriteľný a naozaj silný. Delfín je nádherné a múdre stvorenie a vidieť ho zblízka, môcť ho pozorovať a dokonca dotknúť sa ho, bolo niečo úžasné. Delfínoterapia bol môj dlhoročný sen pre Dianku. Ale bol nedosiahnuteľný, vzhľadom na financie. Neskôr sa začala prevádzkovať delfínoterapia v meste Truskavets na Ukrajine, čo nie je až tak veľmi ďaleko a je ľahké dostať sa tam autom. Tým sa náš sen stal dostupnejším. Prekážkou boli už len financie, keďže okrem toho je treba hradiť aj iné terapie a rehabilitácie, ktoré sú rovnako finančne náročné, najmä tým, že ich je nutné opakovať.

V roku 2019, keď som založila pre Dianku jej vlastné občianske združenie, zamerala som sa na získanie financií z 2% a z finančných darov… Neskôr, v r.2021, úplnou náhodou (alebo nie?) sa mi ozvala delegátka, ktorá sprostredkuváva delfínoterapiu v Truskavtsi a ktorej som v minulosti písala ohľadom informácíí, že v lete sa uvoľnil 10 dňový turnus, či máme záujem. A krátko na to som mala telefonát z jednej firmy, že sa nám rozhodli darovať 2% z dane, plus nám poslali finančný dar, no a toto, spolu s inými darmi rozhodlo. IDE SA NA DELFÍNOTERAPIU!!! Ešte aj teraz, po dvoch rokoch, keď toto píšem, mám zimomriavky a slzy v očiach..

DELFÍNOTERAPIA bola úžasná.. Aby sa dali pochopiť tie dojmy z toho, musí sa to jednoducho prežiť. Nejde to opísať, nedajú sa na to nájsť tie správne slová. Tú energiu doslova cítiť vo vzduchu. Dianka si delfínov okamžite obľúbila, ani trochu sa nebála. Čo bolo nezvyčajné, lebo ona sa dovtedy bála pohladkať aj mačiatko. A hneď, na prvú šupu urobila sama jedno kolečko na chrbte delfína. Skutočne zážitok. Pre nás všetkých.

Po terapii sa u Dianky zlepšilo vnímanie, zlepšila sa komunikácia, aj porozumenie, bola zrazu pokojnejšia, rozumnejšia. Akoby trochu dospela. Výsledky bolo skutočne, naozaj vidieť. A tak verím, že toto nebola naša posledná delfínoterapia, ale že sa budeme môcť pravidelne vracať a pomôžeme tak Dianke viac a viac napredovať. Najmä po mentálnej stránke a v rozvoji reči….

Ďakujeme…